Neptunia

Jag tänker att jag ska dela med mig av min tillvaro, mina tankar och känslor. Förhoppningsvis kan den ge dig inspiration, igenkännande eller bara en inblick i hur det kan vara.

Jag är en person som har fått kämpa i mitt liv och som fortfarande kämpar. Med mig själv mest, men även med att hitta ett lite hörn i samhället där jag kan verka.

Mycket ångest, mycket oro, men även stor inspiration för det stora och lilla, det djupa och det magiska med livet.

Jag är en ömtålig person, en högsensitiv person. En person som vill att det ska vara snällt och kärleksfullt. Jag vet att vi är många som är så här men det är inte egenskaper som högaktas på kollektiv nivå. Förväntan på att en ska vara glad, intellektuell, utåtriktad och sval, att alltid säga ”ja” det fixar jag, på ett klämkäckt sätt. Jag kan inte leva upp till det. Jag har under mitt liv alltid hållit mig till utkanten, till marginalen. Klarar inte trycket, prestationsförväntningarna. Det har funnits tillfällen då det hade kunnat bli något men så fort förväntningar uppstår så går flyktmekanismen igång. Snabbt, hitta på en ursäkt! Fly!! Rädslan för att inte räcka till att kraven ska bli för övermäktiga och att jag aldrig ska kunna få vara ifred. Inte så att jag inte tycker om att umgås. Jag älskar att umgås men i lagom mängd och så fort en är ute i det sociala blir det oftast för mycket.

Jag tycker att det är svårt att leva i denna världen. En värld som blir alltmer hård, egoistisk och osolidarisk. Där samhällen stänger sina dörrar för de som är utsatta, som flyr för sina liv. Ett samhälle som utförsäkrar de sjuka. Ett samhälle där rika skor sig på alla andras bekostnad och pekar på de svag med ett skuldens finger. Ett samhälle som kräver att vi arbetar trots att vi kanske inte skulle behöva arbeta så mycket. Det är inte lätt då, för en person som mig att våga sig ut, hävda sin rätt eller hitta sin plats.

Jag drömmer om en värld där medkänslan, freden och kärleken var samhällets grundstomme. Där kreativitet och uppfinningsrikedom kunde flöda. Där människor aldrig skulle sättas mot andra människor och där djuren också erkänns som levande individer med rätt till sitt eget liv. En värld som värnar om vårt fantastiska jordklot med all den vackra natur som skänker så mycket glädje och förundran. En värld där egot spelat ut sin roll.

Kan vi inte skapa den världen?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s